dr. M. Rutgers

 

Marijn Rutgers is sinds 2016 werkzaam als orthopedisch chirurg. Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde klinische en wetenschappelijke stages in het Nyanga Hospital (Nyanga, Zimbabwe), St. Elizabeth Ziekenhuis (Willemstad, Curaçao) en aan het Massachusetts General Hospital (Boston, Verenigde Staten).

Na zijn artsenopleiding startte hij een promotietraject aan de Universiteit Utrecht met als thema ‘kraakbeenregeneratie’ onder leiding van Prof. Dr. D.B.F. Saris. Tijdens zijn promotieonderzoek verrichtte hij fundamenteel en klinisch onderzoek met als doel het herstellen van kraakbeendefecten bij jong volwassenen, en de behandeling van artrose bij ouderen. Voor en tijdens zijn opleiding was Marijn actief op wetenschappelijk gebied wat leidde tot talrijke publicaties en voordrachten op nationale en internationale congressen. In 2014 verdedigde hij met succes zijn proefschrift ‘Integrative studies on cartilage tissue engineering and joint homeostasis' aan de Universiteit Utrecht.

De opleiding tot orthopedisch chirurg begon in 2009 met een 2-jarige vooropleiding heelkunde in het St. Antoniusziekenhuis (Nieuwegein), gevolgd door de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, het Diakonessenhuis in Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Na zijn opleiding verdiepte Marijn zich verder in heupchirurgie middels een fellowship ‘Advanced hip & knee arthroplasty’ in het Southmead Hospital in Bristol onder leiding van Prof. A.W. Blom. In deze vakgroep leerde hij tevens de heuparthroscopie van Mr. Steve Eastaugh-Waring en deed hij ervaring op met heupproblematiek bij jong volwassenen.

Sinds 2017 werkt Marijn als orthopedisch chirurg in het HagaZiekenhuis, waar hij zich in het bijzonder richt op heupprothesiologie via de voorste benadering, revisie heup-prothesiologie, heuparthroscopie, knieprothesiologie en trauma. Daarnaast heeft hij een bijzondere interesse voor de behandeling van kraakbeendefecten in heup en knie. Marijn is lid van de European Hip Society en is als reviewer verbonden aan het peer-reviewed tijdschrift ‘Hip International’.

https://rhoc.nl/Sinds 2020 werkt hij in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.